Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Настани Предавање на проф. д-р Стево Божиновски со наслов „ЕТФ 1988: Прво во светот управување на робот со ЕЕГ сигнали“

Предавање на проф. д-р Стево Божиновски со наслов „ЕТФ 1988: Прво во светот управување на робот со ЕЕГ сигнали“

кога 17.09.2012.
од 17:00 до 17:00
Додај настан во календар вКал (vCal)
иКал (iCal)

На 17 септември 2012 година (понеделник) со почеток во 17:00 часот во Салата за состаноци на ФЕИТ, проф. д-р Стево Божиновски (South Carolina State University, Department of Mathematic and Computer Science, http://mcs.scsu.edu/) ќе одржи предавање со наслов „ЕТФ 1988: Прво во светот управување на робот со ЕЕГ сигнали“ (“Electrical Engineering Faculty, 1988: First in the world control of robots using EEG signals”).

Предавaњето е во организација на Македонската секција на IEEE, одделот за SP/EMB. Професорот Божиновски е еден од втемелувачите на компјутерските науки кај нас, кај кого се школуваа голем дел од нашите денешни водечки експерти. Средбата со него ќе биде добра можност да се поразговара на различни теми од неговото богато искуство.

Во прилог се дадени се апстрактот на предавањето и кусата биографија на проф. Божиновски.