Лични алати
Пријави се
Трага: Дома ФЕИТ Мобилност КОНКУРС за партиципација на високообразовните установи во CEEPUS мрежите за академската 2017/2018 година

КОНКУРС за партиципација на високообразовните установи во CEEPUS мрежите за академската 2017/2018 година

Рок на аплицирање: до 15.01.2017

logo155.png

Централноевропска програма за размена во областа на универзитетски студии
(CEEPUS-Central European Exchange Program for University Studies) објавува:

 

КОНКУРС
за партиципација на високообразовните установи
во CEEPUS мрежите за академската 2017/2018 година

 

Програмата има за цел да промовира мобилност на студенти и наставен кадар, како и соработка и развивање на заеднички програми што води до заеднички дипломи (Joint degree).

Повеќе за конкурсот има на следниот ikona_pdfлинк.

Единствен начин е online аплицирање на www.ceepus.info

Крајниот рок за аплицирање е 15 јануари 2017 година.

За подетални информации обратете се во Националната CEEPUS канцеларија при Министерството за образование и наука, на контакт телефон 02/ 3140185 или на e-mail: olga.dukovska@mon.gov.mk.