Лични алати
Пријави се
Трага: Дома УПИСИ Уписи 2018 Резултати Решение за доделени стипендии

Решение за доделени стипендии

 

РЕШЕНИЕ ЗА ДОДЕЛЕНИ СТИПЕНДИИ


1. Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје додели стипендии на 10 највисоко рангирани кандидати со завршена државна матура, во категоријата редовни студенти, во првиот уписен рок

 

 

Р.Бр.

ИД

Име и презиме

Студиска програма

Поени

1

61302

Бојан  Софрониевски

КХИЕ

99,74

2

60796

Ангела Вељаноска

КТИ

99,47

3

61409

Христина Цветаноска

КТИ

99,46

4

60778

Стефан Наумоски

КТИ

99,29

5

60444

Филип Наумовски

КТИ

99,12

6

66644

Ива Цветковска

ЕЕС

99,05

7

61444

Дарко Колоски

ТКИИ

98,97

8

67196

Деспина Томашевска

ЕЕС

98,68

9

63212

Теа Николов

КТИ

98,58

10

66183

Мартина Јовановиќ

ТКИИ

98,37

 

 

2. Институтот за електроника додели 5 стипендии на највисоко рангираните кандидати запишани на студиската програма КХИЕ

 

Р.Бр.

ИД

Име и презиме

Студиска програма

Поени

1

60646

Дарко Атанасовски

КХИЕ

97,77

2

60669

Димитар Атанасовски

КХИЕ

97,75

3

64668

Даниела Каракулева

КХИЕ

97,68

4

63040

Маргарита Ташулова

КХИЕ

96,12

5

67223

Стефан Наумоски

КХИЕ

95,01

3. МАКО СИГРЕ додели стипендија на највисоко рангираниот кандидат запишан на електроенергетските студиски програми

Р.Бр.

ИД

Име и презиме

Студиска програма

Поени

1

61151

Стефанија Тасевска

ЕАОИЕ

98,03

2

61150

Теодора Крстевска

ЕЕС

97,72

3

66483

Владимир Славкоски

ЕЕУМ

95,22

4. ФЕИТ додели стипендии на 9 кандидати, кои како средношколци, освоиле прво место на државни и меѓународни натпревари

Р.Бр.

ИД

Име и презиме

Студиска програма

Поени

1

65123

Надежда Илиева

ТКИИ

99,39

2

64598

Христијан Ржаникоски

КСИАР

97,00

3

62857

Радмила Мишева

КСИАР

94,61

4

61629

Валентин Стојановски

ЕЕС

90,98

5

67015

Кристијан Нелковски

КСИАР

90,68

6

65600

Марко             Зајков

КХИЕ

89,29

7

61293

Никола Стоименов

КСИАР

83,37

8

61474

Иван Јовановски

КТИ

81,84

9

66123

Рахметула Мухареми

ЕЕС

78,66

 

 

ЗАБЕЛЕШКА: Студентите се ослободени од плаќање партиципација во учебната 2018/2019, согласно одлуките на УКИМ и ФЕИТ.

 

Скопје, 6.09.2018 год.

Конкурсна комисија на ФЕИТ