Лични алати
Пријави се
Трага: Дома УПИСИ Уписи 2014 Решение за доделени стипендии

Решение за доделени стипендии

Решение за доделени стипендии

 

1. Универзитетот додели стипендии на 10 кандидати на конечните ранг-листи на примени кандидати со завршена државна матура, во категоријата редовни студенти, во првиот уписен рок во академската 2014/2015 година:

ИД

Презиме

Име

Насока

Вкупно поени

21801

Андреј

Наумовски

КТИ

99,94

21797

Андреа

Милеска

КТИ

99,89

24805

Никола

Буџакоски

КСИАР

99,86

22027

Емилија

Кижевска

КТИ

99,81

26448

Никола

Маркоски

КСИАР

99,7

23347

Петар

Сталески

КТИ

99,66

21862

Мариа

Бјелиќ

КСИАР

99,63

27411

Тијана

Илиевска

КТИ

99,53

22687

Тамара

Шулеска

ЕАОИЕ

99,53

22720

Марија

Попоска

ТКИИ

99,47

 

2. Институтот за електроника додели 5 стипендии во прва година на насоката КХИЕ кои се највисоко рангирани при уписот:

ИД

Презиме

Име

Насока

Вкупно поени

24646

Дејан

Атанасовски

КХИЕ

99,1

22327

Кире

Јанев

КХИЕ

98,3

24067

Александра

Златкова

КХИЕ

97,89

23522

Иван

Михајлов

КХИЕ

93,64

22209

Кренар

Таири

КХИЕ

93,51

 

3. МАКО СИГРЕ додели една стипендија на најдобриот средношколец запишан на електоенергетските насоки:

ИД

Презиме

Име

Насока

Вкупно поени

21798

Викторија

Цветаноска

ЕЕУМ

99,43

Забелешка: Студентите се ослободени од плаќање партиципација во учебната 2014/2015 година

21.8.2014

Конкурсна комисија на ФЕИТ