Лични алати
Пријави се
Трага: Дома УПИСИ Уписи 2014 Конкурс и квоти 2014

Конкурс и квоти 2014

Во согласност со Конкурсот за запишување на студенти на додипломски студии на студиските програми на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје, на Факултетот за електротехника и информациски технологии, на 14 и 15 август 2014 година ќе се врши пријавувањето за првиот уписен рок.

Кандидатите ќе можат да се пријавуваат во читалната на Факултетот во термини од 8 до 14 часот, на 14 и 15 август.

Според Конкурсот, на Факултетот во учебната 2014/2015 година во редовни студии ќе можат да се запишат студенти во следните студиски програми со соодветни квоти:


СТУДИСКИ ПРОГРАМИ И КВОТИ

студиска програма ( 8 семестри)

државна квота

цена (еур)

квота кофинан.

цена (еур)

вкупно

Електроенергетика, автоматизација и обновливи извори на енергија (ЕАОИЕ)

70

200

30

400

100

Електроенергетски системи (ЕЕС)

70

200

30

400

100

Електроенергетика, управување и менаџмент (ЕЕУМ)

70

200

30

400

100

Компјутерски системско инженерство, автоматика и роботика (КСИАР)

30

200

20

400

50

Компјутерски технологии и инженерство (КТИ)

30

200

20

400

50

Компјутеско хардверско инженерство и електроника (КХИЕ)

20

200

20

400

40

Телекомуникации и информациско инженерство (ТКИИ)

80

200

20

400

100

ВКУПНО студенти

370

170

540

Презентација на ФЕИТ

Prezentacija_na_FEITdekemvri2017_m.jpg

ISO 9001:2008

Соопштенија

RoboMac_Logobezgodina.jpg


erasmus.png

Календар
ноември
« ноември 2021 »
повтсрчепесане
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930