Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Настани Предавање - NANONETWORKS: A NEW FRONTIER IN COMMUNICATIONS

Предавање - NANONETWORKS: A NEW FRONTIER IN COMMUNICATIONS

кога 24.06.2013.
од 11:00 до 17:55
Додај настан во календар вКал (vCal)
иКал (iCal)

 

 

 

 


Предавање од проф. д-р Иан Акилдиз (Ian Akyildiz) од Институтот за технологија на Џорџија, САД (Georia Institute of Tehchnology, USA) на темата:

„NANONETWORKS:A NEW FRONTIER IN COMMUNICATIONS“

На 24.06.2013, понеделник, со почеток во 11:00 часот во Ректоратот на УКИМ предавање ќе одржи проф. д-р Иан Акилдиз (Ian Akyildiz) од Институтот за технологија на Џорџија, САД, (Georia Institute of Tehchnology, USA), на темата „Nanonetworks: a new frontier in communications.

Предавањето е во организација на Институтот за телекомуникации (ИТК) при ФЕИТ, Истражувачката група Wireless Networks Group (WiNGroup), Докторската школа на УКИМ (студиска програма ЕИТ) и IEEE ComSoc Македонија.

Професорот  Акилдиз е добитник на голем број меѓународни признанија и награди, а тековно раководи со Лабораторијата за широкопојасни безжични мрежи на Факултетот за електротехника и компјутерско инженерство при Институтот за технологија на Џорџија, САД (http://www.ece.gatech.edu/research/labs/bwn), а повеќе информации за предавањето и за предавачот се дадени во прилог.

 

Апстракт на предавањето