Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Настани Отворање на MCIA Micrоsoft Academy на ФЕИТ

Отворање на MCIA Micrоsoft Academy на ФЕИТ

кога 28.03.2019.
од 11:00 до 13:00
Додај настан во календар вКал (vCal)
иКал (iCal)

 

 

 

 

 

Во рамките на ЕУ Дигиталната недела, на 28 март, имаме можност да ги информираме сите студенти од техничките науки за новините во воведувањето на Дигитализацијата во рамките на Факултет за електротехника и информациски технологии — ФЕИТ.

Ве покануваме да дојдете и да дознаете како да го направите следниот успешен чекор за вашата кариера во дигиталниот свет!

На настанот ќе се обрати деканот на ФЕИТ, проф. д-р Димитар Ташковски и оперативниот директор на Certiadria, г-инот Марко Серафимовски.

 

📌ИНОФЕИТ

📆 Четврток, 28 март

⏰ 11 часот

 

Агенда

  1. Дигитализација, дигитална платформа MCIA Micrоsoft Academy и вредностите на MTA сертификaција

проф. д-р Димитар Ташковски, Декан на Факултет за електротехника и информациски технологии — ФЕИТ

2. Можностите од The Digital Labour Market, како да пристапите на глобалната платформа за вработување

Марко Серафимовски,  Оперативен Директор на Certiadria


Ве очекуваме!