Лични алати
Пријави се

Примена на методи за оптимизација во безжичните комуникации

Предмет: Примена на методи за оптимизација во безжичните комуникации

Код:ФЕИТ10018

Број на ЕКТС кредити: 6 ЕКТС

Неделен фонд на часови:3+0+0+3

Наставник: доц. д-р Марко Порјазоски

Содржина на предметната програма: Основни концепти на управување со ресурси. Предизвици во управувањето со ресурсите во безжичните системи. Методи за оптимизација на алокацијата на ресурси. Конвексна оптимизација, линеарно и нелинеарно програмирање, динамичко програмирање, економски модели, теорија на игри. Примена на техниките за оптимизација во управувањето со ресурсите во 3G и 4G безжичните системи.

Литература:

  1. Zhu Han, K.J. Ray Liu, “ Resource allocation for wireless networks,” Cambridge University Press, 2008.
  2. B. G. Lee, D. Park, H. Seo, “Wireless communications resource management,” IEEE Press and John Wiley& Sons, 2009.
Презентација на ФЕИТ

Prezentacija_na_FEITdekemvri2017_m.jpg

ISO 9001:2008

Соопштенија

RoboMac_Logobezgodina.jpg


erasmus.png

Календар
aвгуст
« aвгуст 2022 »
повтсрчепесане
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031