Лични алати
Пријави се
Трага: Дома ФЕИТ Курсеви Летна школа „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи 2016“

Летна школа „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи 2016“

ESS2016s.jpg

Во периодот од 27 јуни до 01 јули 2016 год. ќе се одржи шестата по ред

ЛЕТНА ШКОЛА

„Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи“

на тема

„Интернет на нешта - IoT“.

 

Наставно-научниот совет на ФЕИТ одобри два кредити за студентите кои успешно ќе ги исполнат сите активности во школата.

Предвидени се две групи со по 20 работни места. Првата група со почетно ниво е претежно за студентите од прва и втора година, а втората група од напредно ниво е претежно за студентите од трета и четврта година.

Активностите се состојат од предавања, лабораториски вежби и самостојна работа на проектна задача. Лабораториските вежби и проектот се работат во тимови од по двајца кандидати. Проектната задача ќе биде дефинирана на првиот ден од школата и ќе има натпреварувачки карактер. На најуспешните екипи ќе им бидат доделени дипломи и/или награди.

Предавањата се отворени за сите.

За учество во тимовите предност имаат студентите што до сега не учествувале во оваа школа.
Основен принцип на предност при пријавувањето е времето на пријавување, но организаторот го задржува дискреционото право да одлучи за приемот.

Ако постојат слободни места, во тимовите на школата можат да учествуваат и средношколци како и студенти на магистерски студии. Постои можност и за формирање на посебна „средношколска група“, доколку има доволно пријавени средношколци.

Школата ја организира Институтот за електроника при ФЕИТ-Скопје, во соработка со Сеавус-Скопје и со спонзорство од Логинг електроникс.