Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости УПИСИ-Право за пријавување во првиот уписен рок

УПИСИ-Право за пријавување во првиот уписен рок

Право за пријавување за упис на ФЕИТ имаат сите матуранти кои имаат положена:

  • државна матура
  • училишна матура
  • меѓународна матура, или
  • матура од странски училишта

Исто така, можат да се пријавуваат и кандидати кои на матурата полагале несоодветни предмети, со тоа што бодувањето ќе биде различно.