Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости Свечено доделување на награди и пофалници на студенти со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

Свечено доделување на награди и пофалници на студенти со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

 

На 21 јуни 2018 година, во Амфитеатарот на ФЕИТ се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2016/2017 година ја завршиле со успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција на ФЕИТ во полето на спортот во изминатата година.

Според деканот на ФЕИТ, професор д-р Димитар Ташковски, овие студенти се промотори на Факултетот и затоа, заслужуваат да бидат наградени и да им се признае постигнатиот успех.
Пофалници за завршена учебна 2016/17 со успех 9 и над 9 добија следните студенти:

Завршиле I студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 60 кредити

166/2016

Дејан

Пејчиноски

КХИЕ

60

10

98/2016

Јовица

Перевски

ЕЕС

60

10

274/2016

Методија

Буцевски

ТКИИ

60

10

6/2016

Милјана

Шулајковска

КТИ

60

9.91

2/2016

Татјана

Петковска

КХИЕ

60

9.82

203/2016

Марија

Нецева

КТИ

60

9.64

187/2016

Александра

Мирческа

КТИ

60

9.55

16/2016

Бојан

Алексовски

КХИЕ

60

9.55

193/2016

Марија

Чаушевска

КТИ

60

9.55

17/2016

Бојан

Глушица

КХИЕ

60

9.45

204/2016

Теодора

Кочовска

КТИ

60

9.45

186/2016

Ана

Черепналковска

КТИ

60

9.36

157/2016

Благој

Христов

КСИАР

60

9.36

224/2016

Петар

Ивановски

КТИ

60

9.18

20/2016

Ива

Лазаревска

КХИЕ

60

9.09

135/2016

Петар

Мирчески

КСИАР

60

9.09

74/2016

Филип

Костадинов

ЕАОИЕ

60

9.09

220/2016

Драгана

Николова

КТИ

60

9

97/2016

Јован

Реџиќ

ЕЕС

60

9

260/2016

Мартин

Неделковски

КХИЕ

60

9

Завршиле II студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 120 кредити

1/2015

Виктор

Рудан

ЕАОИЕ

123

10

2/2015

Виктор

Србиноски

КТИ

120

10

5/2015

Елена

Мерџановска

КТИ

120

10

208/2015

Ивона

Миланова

КТИ

120

10

261/2015

Стефан

Калабаков

КТИ

120

10

9/2015

Милан

Јанковски

ЕЕС

120

9.95

4/2015

Давид

Доновски

КТИ

120

9.9

93/2015

Катерина

Билбилоска

ЕЕС

120

9.76

62/2015

Ангела

Попова

ЕАОИЕ

123

9.74

22/2015

Елена

Блажевска

ЕАОИЕ

120

9.73

12/2015

Дејан

Дичоски

КХИЕ

120

9.71

3/2015

Ана

Дујковиќ

КХИЕ

120

9.57

270/2015

Ива

Иванов

КХИЕ

120

9.52

44/2015

Тина

Манолева

ЕАОИЕ

120

9.52

11/2015

Ѓорѓи

Смилевски

КХИЕ

120

9.48

262/2015

Ивана

Кипријановска

КТИ

120

9.43

243/2015

Ирина

Ивановска

КТИ

120

9.43

14/2015

Филип

Митровски

КХИЕ

120

9.38

119/2015

Ерблина

Пурелку

ЕЕС

126

9.36

354/2015

Марија

Трајаноска

КТИ

120

9.29

13/2015

Деан

Петрески

КХИЕ

120

9.24

283/2015

Стефан

Пејчиноски

КХИЕ

120

9.24

219/2015

Ксенија

Сарваноска

КТИ

120

9.19

210/2015

Наташа

Младеновска

КТИ

120

9.19

19/2015

Стефан

Петкоски

КСИАР

120

9.19

279/2015

Игор

Кузмановски

КХИЕ

120

9.14

15/2015

Никола

Фелкароски

КХИЕ

120

9.14

125/2015

Илија

Стојковски

ЕЕС

120

9.05

6/2015

Ирина

Карамачоска

ЕЕС

120

9.05

338/2015

Мишел

Муцунска

КСИАР

120

9.05

166/2015

Стефан

Арсов

КСИАР

120

9.05

170/2015

Стефан

Борковски

КСИАР

120

9.05

63/2015

Зоран

Пушев

ЕАОИЕ

123

9.04

255/2015

Наум

Трајановски

КХИЕ

120

9

Завршиле III студиска година со просек 9 и над 9 и освоиле најмалку 180 кредити

1/2014

Андреј

Наумовски

КТИ

180

9.81

187/2014

Бојана

Величковска

КТИ

182

9.58

235/2014

Марко

Попоски

ТКИИ

180

9.58

10/2014

Марија

Попоска

ТКИИ

180

9.55

3/2014

Никола

Буџакоски

КСИАР

180

9.45

58/2014

Арди

Хамза

ЕАОИЕ

180

9.44

7/2014

Мариа

Бјелиќ

КСИАР

180

9.42

75/2014

Марија

Апостоловска

ЕАОИЕ

183

9.42

45/2014

Наталија

Тасевска

ЕАОИЕ

183

9.34

26/2014

Симеона

Саздовска

ЕАОИЕ

180

9.19

90/2014

Елена

Спасовска

ЕЕС

180

9.16

12/2014

Кире

Јанев

КХИЕ

180

9.16

46/2014

Нада

Божиновска

ЕАОИЕ

180

9.16

287/2014

Симона

Ставрева

ТКИИ

180

9.16

71/2014

Наташа

Јованова

ЕАОИЕ

183

9.03

138/2014

Владо

Георгиевски

ЕЕУМ

180

9

289/2014

Симона

Колоска

ТКИИ

180

9

Добитници на благодарници за постигнат успех на меѓународни натпревари се:

Ангела Попова, Ангела Најдоска,Илија Ивановски, Ведран Симовски и Виктор Рудан под менторство на доц. Д-р Живко Коколански кои го освоија првото место на ICAMES(International Cultural and Academic Meeting of Engineering Students) меѓународен натпревар за инженерство и култура, на кој учествуваат студенти од речиси сите континенти во светот, и 23 години традиционално го организира Универзитетот „Богазичи“ од Истанбул, Турција.

ICAMESTurcija.jpg

Прво место за Прототип на паметна табла освоија студентите Јасна Станисавлевиќ, Елена Стефановска, Александар Цоневски на Mеѓународен натпревар EBEC Challenge Balkan - BEST 2018 кој се одржа во Ниш, Република Србија .

ebecNis.jpg

Студентите од ФЕИТ Мино Тодоров, Ведран Симовски,Илија Ивановски, Константин Кузмановски,Илир Селмани, Николчо Петковски,трето место за ФЕИТ во тимска конкуренција на Меѓународниот натпревар по LabVIEW во Скопје, септември 2017.

“Наградата е доказ за одличните услови за практична и теоретска работа на Факултетот за елекротехнички и информациски технологии“, рече деканот на ФЕИТ проф. д-р Димитар Ташковски.

Годинава женскиот тим составен од Теодора Митаноска, Тијана Темелковска, Ана Иванова, Бранислава Тасевска, Тамара Астарџиева, Сандра Ампова, Хава Хусени, Ивана Демјанова, Ангела Угриновска, Теа Вељковиќ, Евгенија Богоевска, Марија Салатиќ, Теодора Колевска, Александра Павлеска и Елена Пишовска во ракомет во Универзитетската лига го освои првото место.

rakometprvomesto.jpg

На универзитетската лига беа освоени уште второ место во ракомет мажи  и кошарка жени, во одбојка во машка и во женска конкуренција трето место и  во индивидуални спортови Мартин Стојчевски (шах прво место), Димитар Ставров-Вешки (шах трето место), Виолета Аргирова (шах второ место), Бобан Атанасов (пинг понг трето место), Ања Крстевска (тенис второ место), Тамара Котевска (тенис трето место), Јовица Блажевски (куглање второ место).

Благодарници му беа доделени и на учесниците на годинешниот Скопски маратон, каде најуспешен беше тимот во женска конкуренција во штафета 4x10,5 составен од Александра Златкова, Ања Крстевска, Ирина Ивановска, Мариа Бјелиќ кои го освоија третото место.

stafeta4x105.jpg

Уште еднаш покажавме дека и нашите студенти можат да бидат одлични спортисти. Јас сум среќен што на нашиот факултет се уште има студенти кои имаат пасија кон спортот“ – изјави Деканот на свечената промоција.

На овој свечен настан беа доделени и сертификатите од National Instruments стекнати во рамките на LabVIEW академијата на ФЕИТ, при тоа со Certified LabVIEW Developer се стекнаа Доц. д-р Живко Коколански и Дипл. ел. инж. Бодан Велковски. Како одговорен наставник на академијата Доц. Д-р Живко Коколански ги додели сертификатите Certified LabVIEW Associate Developer на Александар Илијевски, Андреј Грунески, М-р Марија Марковска и Петар Видоевски.

labview.jpg

Факултетот оваа година прослави 59 години постоење. За помалку од шест децении, ФЕИТ успеа да изради репутација на најдобар факултет од областа на електротехниката и информациските технологии, факултет кој располага со најдобар кадар и на кој се запишуваат само најдобрите средношколци.