Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости Стипендии од ЕВН Македонија за уште два студенти од енергетските насоки на ФЕИТ

Стипендии од ЕВН Македонија за уште два студенти од енергетските насоки на ФЕИТ

Уште двајца студенти во завршни студиски години од енергетските насоки на Факултетот за елктротехничка и информатичка технологија (ФЕИТ) - Скопје десет месеци ќе добиваат стипендии од „ЕВН-Македонија“ во износ од по 6.000 денари и можност да посетуваат практична настава.

Компанијата две години доделува стипендии на студенти од електротехничките факултети за да ги мотивира младите да се образуваат и усовршуваат во енергетскиот сектор. Во заеднички проект со ЕЛЕМ и МЕПСО,  „ЕВН Македонија“ годинава додели 12 стипендии на студенти во прва студиска година на ФЕИТ. Минатата година, пак, четири студенти добија подршка на ЕВН. Студентите стекнаа и практично искуство во компанијата, а за успешните кои го задржаа просекот од 8.00 стипендирањето продолжи и оваа година.