Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости Повторно пристап до EBSCO - водечкиот светски агрегатор на електронски бази и банки на податоци

Повторно пристап до EBSCO - водечкиот светски агрегатор на електронски бази и банки на податоци

Македонија повторно обезбеди пристап до 14 бази на податоци на EBSCO кои вкупно опфаќаат околу 50.000 списанија - од кои над 18.000 се е-списанија во целосен пристап (full text), голем дел се високонаучни цитирани списанија со висок фактор на влијание (300.000 е-книги, 100.000 биографии, над 140.000 документи, над 270.000 фотографии, мапи, знамиња и други документи). Најголемата база на EBSCO, Academic Search Premier, содржи 8600 списанија во цел текст од кои 7.500 се рецензирани (peer reviewed).

Адресата за пристап е: http://search.ebscohost.com/, а за корисничко име и лозинка можете да се обратите во Библиотеката.