Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости Покана за предавање од Руската академија на науките

Покана за предавање од Руската академија на науките

Проф. Лилјана Гавриловска беше поканета од  IITP-RAS (Institute for Information Transmission Problems - Russian Academy of Sciences) да одржи предавање во рамките на “Moscow Wireless Week” , што се одржа во Москва.

Собирот се организира со цел да ги собере и обедини истражувачите од академиите, истражувачките лаборатории и индустријата од светот.

На собирот предавања одржаа еминентни европски и светски научници и технолошки лидери  и беа дискутирани актуелни теми поврзани со  предизвиците на новите 5Г технологии.

На собирот се одвиваше и интензивна размена на идеи и беше организирана богата социјална програма.