Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости ФИНАЛЕ RoboMAC 2019

ФИНАЛЕ RoboMAC 2019

 

 

Ги повикуваме сите ентузијасти и љубители на роботиката да ни се придружат на големото финале на RoboMac 2019 на 23-ти март во 18 часот во Дом на АРМ.
RoboMac е меѓународен натпревар во областа на роботиката, електрониката и вештачка интелигенција.
Категориите во кои учесниците се натпреваруваат се:
Robotic Arm - да се програмира за да изгради кула од различни предмети
Sumo - два роботи се борат помеѓу себе со цел едниот да биде исфрлен од рингот;
Line Follower - категорија наменета за хардвер ентузијасти во која натпреварувачите ќе создадат комплетно хардверско, како и софтверско решение на робот кој ќе следи линија;
Maze - роботи кои со помош на алгоритми ќе решаваат едноставни и комплексни лавиринти;
AI Football - интелигентни агенти кои со помош на алгоритми за вештачка интелигенција ќе се натпреваруваат меѓу себе во симулација на фудбалски натпревар;
Sphero - роботска топка која со помош на камера и дигитално процесирање слика ќе селектира кои препреки ќе ги избегнува а кои ќе ги турка.

Ве очекуваме!
Влезот е СЛОБОДЕН.