Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости „ЕВН Македонија“ доделува стипендии за студенти на ФЕИТ кои ќе се запишат во прва година на енергетските насоки

„ЕВН Македонија“ доделува стипендии за студенти на ФЕИТ кои ќе се запишат во прва година на енергетските насоки

Соработката помеѓу ФЕИТ и „ЕВН“ Македонија продолжува.

Како и минатата година, и оваа година студентите кои ќе се запишат на некоја од енергетските насоки на Факултетот за електротехника и информациски технологии, ќе можат да аплицираат за стипендии доделени од оваа пријателска компанија.

 

Право на апликација имаат студентите кои за прв пат се запишуваат во учебната 2011/2012 година на една од четирите студиски програми од областа на електроенергетиката (Електроенергетски системи, Електроенергетика и управување, Електроенергетски уреди и конверзија и Искористување на електричната енергија).


Селекцијата на студентите ќе се изврши п
реку процес на регрутација, врз

основа на активностите и успехот постигнат во средното образование и спроведените интервјуа. Стипендистите во текот на студирањето ќе бидат менторирани и ќе имаат можност за практична работа во “ЕВН“ Македонија.

Прилог: Извадок од весник од ЕВН