Лични алати
Пријави се
Трага: Дома II Циклус Тековни соопштенија за студентите СООПШТЕНИЕ - Пријавување испити од втор циклус на студии (нови студиски програми) за августовска испитна сесија 2018 година

СООПШТЕНИЕ - Пријавување испити од втор циклус на студии (нови студиски програми) за августовска испитна сесија 2018 година

Објавено на 22.8.2018 година

С О О П Ш Т Е Н И Е

Пријавување испити – НОВИ студиски програми – iKnow

 

Пријавувањето испити од втор циклус студии за студентите запишани на НОВИТЕ студиски програми (генерации 2013-2017) за августовска испитна сесија ќе се врши електронски, со користење на iKnow системот, стриктно во периодот од 22.8 до 7.9.2018 година, следејќи го Корисничкото упатство за студенти, дел 2.5.

За сите пријавени испити, студентите задолжително треба да достават и уредно пополнети пријави (со 50 ден. административна такса) до предметните наставници на самиот испит. Во пријавата  задолжително се внесуваат податоците за студентот, називот на предметот, предметниот наставник, студиската програма и серискиот број добиен од iKnow системот. За уплати на такса преку СМС да се наведе кодот на уплата и ДА СЕ ВНЕСЕ во iKNOW системот кај пријавата.

По овој рок студентите може да пријават испит во Службата за студентски прашања со надомест од 400,00 ден. за секоја задоцнета пријава најдоцна до два дена пред одржување на испитот.

 

Скопје, 22.8.2018 година

Служба за студентски прашања на ФЕИТ